//نعناع فلفلی

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی

نام تجاری گیاه:

Peppermint 

نعناع فلفی

نعناع فلفلی

نام علمی گیاه:

Mentha piperita

تاریخچه:

منشأ نعناع فلفلی را آفریقای شمالی و منطقه مدیترانه می دانند. در طب سنتی چینی و ژاپن از آن  استفاده می شد. بر اساس متون کهن، نعناع فلفلی از 1500 سال پیش از میلاد مصرف خوراکی و دارویی داشته است. این گیاه، سال 1721 میلادی، در لیست رسمی دارویی انگلستان به عنوان گونه ی مستقلی با خاصیت درمان سرماخوردگی و سردرد ثبت شد. مصریان، نعناع فلفلی را کشت می کردند و برگ های خشک این گیاه در اهرام کشف شده اند. در اواسط قرن هجدهم، این گیاه به منظور خواص دارویی اش در غرب اروپا و انگلستان کشت شد.

خصوصیات نعناع فلفلی

1- بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مقاله ی منتشر شده در مجله ی Nutrition Bytes با عنوان “نقش گیاه نعناع فلفلی در سندروم روده ی تحریک پذیر” نشان می دهد که  این گیاه ترکیبات ضد انقباضی دارد. سودمندی نعناع فلفلی به عنوان یک داروی جایگزین برای بهبود سندروم روده تحریک پذیر (IBS) در آزمایشات درون شیشه ای (in vitro) و مطالعات بالینی مشاهده شده است. مطالعات in vitro نشان داده اند که نعناع فلفلی به دلیل توانایی بستن کانال های کلسیم در ماهیچه های صاف، خواص ضداسپاسم دارد. مصرف نعناع فلفلی در بیماران مبتلا به IBS بدون ایجاد هیچ گونه عوارضی، سبب آرامش دستگاه گوارش و کاهش علائم این بیماری شد ولی در برخی بیماران بهودی ایجاد نکرد. به همین دلیل گفته می شود با وجود امیدبخش بودن استفاده از این گیاه برای درمان IBS، انجام مطالعات بیشتری جهت اطمینان از این اثر نعناع فلفلی ضروری است.

2- افزایش ترشح صفرا

در آزمایشی، تزریق عصاره برگ یا ترکیب فلاونوئیدی نعناع فلفلی در حیوانات، سبب افزایش مقدار اسیدهای صفراوی شد. مخلوط فلاونوئیدهای استخراج شده از برگ ها، خاصیت افزایش  صفرا در سگ ها را داشت. فلاوومنتین که یک فلاونوئید استخراج شده از برگ ها است، سبب تحریک ترشح صفرا و ساخت اسیدهای صفراوی در سگ ها شد. استفاده از عصاره اتانولی 30% برگ ها در معده رت ها جریان صفراوی را تا 43% افزایش داد.

3- کاهش سردرد و میگرن

وقتی سردرد یا میگرن دارید، نوشیدن چای نعناع فلفلی از میزان درد می کاهد و جریان خون را بهبود می بخشد. آزمایش ها روی 32 فرد داوطلب نشان داد، مصرف روغن این گیاه ، به طور چشمگیری درکاهش سردرد و علائم آن موثر است. در آزمایش دیگری، مقایسه ی اثر روغن نعناع فلفلی و داروی استامینوفن بر 40 بیمار انجام شد. برمبنای این مقایسه، روغن گیاه نعناع فلفلی، به طور چشمگیری منجر به کاهش سردرد، پس از 15 دقیقه شد و اثر آن مشابه قرص استامینوفن بود.

4- ضد آلرژی

پژوهشی نشان می دهد که ترکیبات استخراج شده از این گیاه  فعالیت ضد حساسیت دارند. در بین این ترکیبات، دو ترکیب 5و6و4-تری‏ هیدروکسی-7و8و3-‏تری‏ متوکسی‏ فلاون و 5و6-دی ‏هیدروکسی-7و8و3و4-‏تترا متوکسی فلاون، بیشترین خاصیت ضد آلرژی را در برابر آلرژی نوع 1 دارا هستند.

5- ضد میکروب

عصاره این گیاه دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد ویروس در شرایط in vitro است. در آزمایشی، افزودن پودر برگ نعناع فلفلی به محیط کشت آگار، از رشد باکتری های سالمونلا، استافیلوکوک و ویبریو جلوگیری کرد. عصاره آبی برگ ها  هم از فعالیت تعدادی از ویروس ها از جمله ویروس تبخال در کشت سلولی جلوگیری کرد.

6- رفع گرفتگی عضلات

بر اساس مونوگراف منتشر شده سازمان بهداشت جهانی، این گیاه در رفع اسپاسم ماهیچه ها موثر است. مصرف عصاره اتانولی 31% برگ نعناع فلفلی با غلظت 10 میلی لیتر بر لیتر، در شرایط in vitro از انقباض ماهیچه های صاف خوکچه هندی که با استیل کولین و هیستامین القا شده بود جلوگیری کرد. این اثر، مشابه اثر 0.13 میلی گرم آتروپین بود. همچنین محلول آبی فلاونوئیدهای استخراج شده از برگ نعناع فلفلی با غلظت 0.5 گرم برگ بر میلی لیتر، از انقباضات ماهیچه ای القا شده با باریم کلراید در ایلئوم خوکچه هندی جلوگیری کرد.

منتول، منتون، منتیل استات، نئومنتول، ایزومنتون، منتوفوران، لیمونن، پولگون، آلفا و بتا پینن، گلیکوزیدهای آپی ژنین، دیوزمتین و لوتئولین.

یونانیان باستان، این گیاه را  برای درمان سکسکه مفید می دانستند.

70 درصد نعناع فلفی دنیا در ایالات متحده آمریکا تولید می شود.

ارسطو در نوشته های خود از نعناع فلفلی به عنوان تقویت کننده قوای جنسی نام برده است.

1 تا 4 فنجان در روز.

بین وعده های غذایی.

خانم های باردار و شیرده و افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا قبل از مصرف نعناع فلفلی، با پزشک مشورت کنند

ممکن است مصرف همزمان نعناع فلفلی با داروهایی مثل سیکلوسپورین، داروهایی که در کبد تغییر داده می شوند (مثل آمی تریپتیلین، هالوپریدول، اندانسترون، پروپرانولول، تئوفیلین، وراپامیل، امپرازول، لانزوپرازول، پنتوپرازول، دیازپام، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ملوکسیکام، پیروکسیکام، سلکوکسیب، وارفارین، لوزارتان، لووستاتین، کتوکونازول، ایتراکونازول و فکسوفنادین) و داروهای کاهنده ی اسید معده، تداخل داشته باشد. اگر مصرف کننده ی این داروها هستید، پیش از مصرف یا مکمل های آن با پزشک خود مشورت کنید. 

By |2020-05-11T15:22:49+04:3023rd آوریل, 2020|گیاه شناسی|0 Comments

Leave A Comment