انبه

انبه

انبه

انبه

نام تجاری گیاه انبه

              White mango

نام علمی گیاه:

 Mangifera caesia Jack

تاریخچه انبه:

حدود پانصد سال پیش، مردمانی موسوم به پرتغالی ها وارد هندوستان شدند که با میوه ای آشنا شدند که خودشان نام انبه را بر روی آن نهادند. آنها بعد از شناختن این میوه تحقیقات مختلفی روی واریته های آن انجام دادند که منجر به دسته بندی این میوه در انواع امروزی آن شد.

با توجه به برنامه سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا در جهت کاشت گیاهان، انواع مختلفی از کشت آن در جنوب فلوریدا کشت شده است.

به مرور زمان انواع جدیدتری از این میوه تولید شدند و برخی از آنها به تولید کنندگان دیگر نقاط جهان معرفی شدند.

بنابراین می توان با اطمینان گفت که بسیاری از انواع انبه ای که در سرتاسر دنیا عرضه می شود، حاصل از اجرای این برنامه در ایالت فلوریدای آمریکا است.

خواص 

  • ضد التهاب

چندی قبل، ژورنال Journal of Tropical Agriculture and Food Science  نتایج آزمایشی که در ان خواص آنتی اکسیدانی را بررسی کرده بود منتشر کرد که در ان نشان می داد که بین شش گونه بررسی شده انبه سفید بیشترین خاصیت انتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید را دارد.

از سوی دیگر مطالعات بسیار دیگری نشان داده اند که فیتوکمیکالهای موجود در انبه، به عنوان یک ضدالتهاب قوی در بیماریهای مزمن عمل می کنند. بسیاری از بیماریهای التهابی روده، مانند کولیت زخمی، می توانند نشانه ای از خطر ابتلا به سرطان روده باشند. آزمایش های انجام شده روی موشهای مبتلا به کولیت زخمی نشان داده اند که مصرف عصاره انبه با خاصیت ضد التهابی موجب کاهش علائم بیماری در این حیوانات می شود.

  • ضدسرطان

در بافت انبه ترکیبات فعالی وجود دارد که خاصیت ضدسرطانی در برابر لاین های سلولی گوناگون را نشان می دهند. در یکی از آزمایش های انجام شده مشخص شد که عصاره متانولی انبه اثر سمی روی سلولهای سرطانی لوزالمعده دارد؛از سوی دیگر عصاره آبی انبه فعالیت ضد توموری را در روده انسان و گونه های دیگر جانوری از خود نشان داده است.

  • بهبود عملکرد قلب و عروق

در مطالعات به انجام رسیده مشخص شده است که نه تنها انبه موجب فعال شدن متابولیسم انرژی از طریق کاهش آسیب اکیداتیو در موش های سوری شده که اثرات مفیدی نیز در برابر حمله قلبی از خود نشان داده است.

در گزارش های ارائه شده در جهت این مطالعات مشخص شده است که مصرف عصاره ساقه انبه در موش های صحرایی همراه با یک رژیم آتروژنیک به میزان قابل توجهی از افزایش چربی ها در سرم و قلب و تجمعشان در کبد و آئورت جلوگیری می کند.

میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز به واسطه مصرف عصاره ساقه انبه به اندازه نرمال بقر می گردد.

  • تقویت حافظه

میوه انبه دارای ترکیبات پلی فنلها است که موجب بهبود عملکرد حافظه می شود. مطالعه اثر عصاره اتانولی  روی موش های سوری نشان داده است که این ماده میتواند بر عملکرد شناختی آنها موثر باشد، چرا که عصاره اتانولی میوه انبه و و یتامین C ضعف حافظه را بهبود می بخشد.

طی مطالعات به عمل آمده مشخص شده است که مصرف خوراکی این عصاره از مرگ سلول های عصبی در هیپوکامپ جلوگیری می کند. چنانچه عصاره این میوه به صورت خوراکی مصرف شود میتواند مانع از مرگ سلول های عصبی هیپوکامپ شود. چنانچه عصاره انبه به صورت خوراکی مصرف شود میتواند مانع از مرگ سلول های عصبی هیپوکامپ شود. چنانچه عصاره انبه به صورت خوراکی مصرف شود میتواند مانع از مرگ سلول های عصبی هیپوکامپ شود. چنانچه عصاره انبه به صورت خوراکی مصرف شود میتواند مانع از مرگ سلول های عصبی هیپوکامپ شود. چنانچه عصاره انبه به صورت خوراکی مصرف شود میتواند مانع از مرگ سلول های عصبی هیپوکامپ شود.

ساپونینها، تاننها و فلاونوئیدهای موجود در عصاره انبه از تقویت کننده های قوی حافظه به شمار میرود.

  • تسکین زخم معده

این میوه  با داشتن پلی فنل های فعال اثر مفیدی بر بهبود زخم معده دارد. انجام آزمایش های درمانی روی موشهای سوری به وسیله جوشانده گلهای انبه، نشان می دهد که این معجون موجب کاهش زخم معده و شاخص گاستریت القا شده با اتانول شده و به همین جهت فرایند درمان را تسریع میبخشد. تأثیر مثبت این میوه و جوشانده آن در درمان اختلالات معده و رودهموجب محبوبیت بیش از حد ان در منطقه کارائیب است.

مواد موثر

مواد مرثر موجود در میوه انبه، آمینواسیدها، ویتامین ها، مواد معدنی، موسیلاژ هستند.

دانستنی ها

  • بعضی مناطق و کشورها از این میوه در تولید فرآورده های دیگری نظیر آبمیوه های خامه ای، ترشی و شوری استفاده می کنند.
  • بسیاری از مناطق غربی و جنوبی هند این میوه را نشانه شانس میدانند و به همین دلیل برگ آن را در بالای در ورودی ساختمان می آویزند.
  • در افسانه ها درخت انبه را برآورده کننده آرزوها می دانند، ازهمین روی در داستان ها امده است که بودا درخت انبه سفیدی را کاشت که بعدها توسط پیروانش مورد پرستش قرار گرفت.

 حد مجاز مصرف 

میزان مصرف مجاز این میوه در قالب پودر میزان 150 میلی گرم و طی دو وعده در روز است.

بهترین زمان مصرف 

بهترین زمان مصرف این میوه در اشکال مختلف، قبل از صرف غذا است.

عوارض جانبی 

خوشبختانه تا کنون عوارض جانبی از سوی افرادی که این ماده را صحیح مصرف کرده اند گزارش نشده است.

تداخلات احتمالی دارویی

بنابر گفته های پراکنده بهتر است در تجویزهای دارویی این نکته در نظر گرفته شود که ممکن است تخلیه معده را به تأخیر بیندازد.

کاربرد در طب قدیم

طبق دستاوردهای طب سنتی، میوه انبه دفع کننده اخلاط، خوشبوکننده دهان و ضد بواسیر معرفی شده است.

محصولات مرتبط

متأسفانه در حال حاضر این محصول موجود نیست.

متأسفانه در حال حاضر این محصول موجود نیست.

منابع

رجحان، م. ص. 1379. بهداشت و درمان با گیاهان دارویی و فارماکوگنوزی. انتشارات طنین. 198 ص.

                                                                                                                                        

Mirfat, A. H. S., Salma, I., & Razali, M. (2016). Natural antioxidant properties of selected wild Mangifera species in Malaysia. J Trop Agric Food Sci44(1), 63-72. Retrieved from http://ejtafs.mardi.gov.my/jtafs/44-1/mangifera.pdf

http://uses.plantnet-project.org/en/Mangifera_caesia_(PROSEA(

 

Lauricella, M., Emanuele, S., Calvaruso, G., Giuliano, M., & D’Anneo, A. (2017). Multifaceted health benefits of mangifera indica L.(Mango): The inestimable value of orchards recently planted in sicilian rural areas. Nutrients9(5), 525. Retrieved from http://www.mdpi.com/2072-6643/9/5/525/pdf

 

https://www.drugs.com/npp/african-mango.html

https://www.pitara.com/science-for-kids/planet-earth-for-kids/king-of-fruits-history-of-mango

 

Singh, V., Musthafa M. E. and Waly M. 2012. Mango (MangiferaInfica Linn) and its Health Benefits. Nova Science Publishers Inc, NY, USA. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/257416330_Mango_MangiferaInfica_Linn_and_its_Health_Benefits

http://www.themangofactory.com/history/mango-history-2/#sthash.OoK6mSsf.dpbs

 

 

 

By |2020-05-11T14:47:20+04:3023rd آوریل, 2020|گیاه شناسی|0 Comments

Leave A Comment